3D Принтирани елементи за сериала Игра на Тронове

3D Принтирани елементи за сериала Игра на Тронове

Вие фенове на Игра на Тронове ли сте? Ако е така, занчи има доста голяма вероятност, все още да сте стъписани от развоя на финалния епизод за сезона. Или пък не сте толкова впечатлени и вече сте се върнали към нормалния си ритъм на живот. Без значение, към кой тип зрители се вписвате, това което искаме от Вас е си представите, че се връщате обратно в сериала, най-вече в град Meereen.

Там ли сте? Добре. Сега си представете, че сте заобиколени от Синовете на Харпиите. Огледайте добре костюмите им, най-вече маските им. Опитайте се да игнорирате факта, че са Ви заобиколили с ножове в ръцете си. Това не е важно.

sons_of_the_harpy_3d_printed

Изведнъж виждате дракон, който кръжи над Вас. После два. После три. Крилете им сякаш разкъсват въздуха, поваляйки много от последователите  на Харпиите. И тогава огън. Огън, който неимовенно обгръща Синовете на Харпиите в пламъци. Вие сте в безопасност. Поне за момента.

Сериалът Игра на Тронове е добре познат с множеството си ефекти и разнообразното оборудване, което се използва в него. Но знаехте ли, че повечето елементи са 3D Принтирани? Предаването всъщност е един от най-големите потребители на 3D Принтирани детайли за филмовата индустрия.

Всяко оръжие, което виждате, всичките бронии, които героите носят – всички тези неща са 3D Принтирани. Тези маски на Синовете на Харпиите, които си представихте преди малко? Те за момент са били най-често принтирания детайл на сцената, според 3DPrint.com. На всичкото отгоре създателите на поредицата в един момент 3D Принтират цял дракон, не по-различен от тези, които си представяхте по-рано.

3d_printed_egg

Не е изненада, че телевизионни и филмови компании изглеждат все по-устремени към употребата на технологиите за 3D Печат, за направата на специално филмово оборудване. Нивото на точност, което може да се постигне при такива 3D Принтирани елементи, е една от причините. Ниската цена е друга. А тези ниски цени се допълват от факта, че студията, които 3D Принтират такива детайли, могат да се възползват от по-ниско данъчно облагане. Използвайки тези облекчения, тези студия могат да спестяват до 250,000 долара годишно само от данъци – доста добър бизнес като се замислиш.

Възможно е, че в бъдещето ще сме свидетели на дори още по-разпространена употреба на технологиите за 3D Печат в филмовата индустрия. Компютърно създадените графики са изключително скъпи, което до-голяма степен ги прави нерентабилни за някои проекти, за сметка на това филми, които не ги използват започват да стават все по-популярни. Реалистичните сцени и ефекти, заснети на снимачната площатка започват да стават все по-предпочитани. А колкото повече се използва този метод, толкова по-често ще виждаме употребата на 3D Принтирани джаджи.

Наблюдавайте с повишено внимание следващия път когато гледате епизод от Игра на Тронове или друг свой любим сериал, или филм. Обръщайте внимание на елементите, като маски и бронии и не забравяйте; че има голяма вероятност една голяма част от тях да са изработени чрез 3D Технологиите.

Източник:https://www.disruptordaily.com/game-thrones-props-mostly-3d-printed/?utm_content=bufferab953&utm_medium=social&utm_source=linkedin.com&utm_campaign=buffer

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии

No Comments

Post A Comment