3D Принтирани части за Volkswagen

3D Принтирани части за Volkswagen

В последно време Бързото Прототипиране с цел изработка на прототипи, е доста нашумяло в автомобилната индустрия, а сега производителите искат да разширят възможностите му.  Един от тези производители е немската компания Volkswagen, която стартира нова инициатива, в която ще произвеждат 3D Принтирани резервни части за автомобилите си.

По-рано през изминалата седмица, групата на Volkswagen обяви стартирането на нов проект в колаборация с департамента за развитие и технологично планиране в Volkswagen АГ: целта е да се изработят първите продажни 3D Принтирани части за автомобили.

Решението е взето, поради факта, че много класически застаряващи коли са изправени пред опасността от захвърляне, поради липса на резервни части. Става все по трудно да се намират такива части, дори и от самите производители.

Но според Тобайъс Пейп, Мениджър продажби за такива части във Volkswagen,  решението се крие в 3D Принтирането, технология която открива много нови хоризонти. ‘‘Досега 3D Принтиране е използвано от Volkswagen само за изработка на прототипи и за изработка на оборудване. Сега искаме да приложим технологията и при направата на резервни части‘‘, казва Пейп.

За да се демонстрира и тества пълния потенциал на тези 3D Принтирани части, за Пейп и екипът му важат 3 основни правила за правенето им: да не си личи, че частта е принтирана, да е напълно безопасна, и да е възможно най-малка.

Първия избран детайл е адаптер за Volkswagen Коррадо с кожена тапицерия, разположен между регулатора и дръжките, важен, малък компонент, който предодвратява наранявания по кожената тапицерия на вратата.

3Д_части_volkswagen

‘‘Възпроизвеждането на този адаптер било истинско предизвикателство,‘‘ казва Пейп.‘‘Най-вече заради прецизното вътрешно и външно набраздяване, предавката изисква високо ниво на прецизност.‘‘ Уникалната част е произведена в централата на Volkswagen в Брауншвейг и е с размерите на монета от 1 цент.

Събирайки цялата информация, колегите на Пейп в отдела за разработка на инструменти разположен във Волфсбург, започнали да правят различни експерименти с 3D Принтирани прототипи.

Крайния резултат тепърва ще бъде видян, но междувременно, екипът на Пейп вече е научил доста.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20170528-volkswagen-launches-pilot-project-for-3d-printing-spare-parts.html

Етикети:  3D Принтирани,  3D Дизайн

No Comments

Post A Comment