3D принтиране на игри

3D принтиране на игри

            Вероятно много от вас са играли на настолни игри като Монополи или Не се сърди човече. Аз много обичах да ги играя като малък, а още повече обичах да правя свои собствени. Изискваше се голямо умение да направя картата, да създам правилата, но най-трудно беше да се снабдя със зарове и пионки и всички онези физически обекти които исках да вкарам в играта. Това може да са къщички, замъци или пък някой фентъзи герой.

3D Принтирана фигура(обработена)Днес настолните игри са на съвсем друго ниво. Днес тези игри създават цели светове! От героите в играта, артефактите, различните укрития до самият терен, всичко е 3D, а детайлността е толкова потресаваща, че може да забравите къде се намирате и да се изгубите някъде в играта. Поне ще загубите представа за времето, това е сигурно!

Най-хубавото от всичко е, че вие имате възможността днес, да участвате в създаването на такава игра или да си направите собствена такава, при това без абсолютно никакви ограничения във възможностите. Една сбъдната детска мечта!

Ще ви дам два интересни примера за това, как можете да го направите, ето го и първият:

BoardCraft е платформа, на която можете да разработвате вашият собствен проект, като ваши помощници ще са специалисти в графичния дизайн, 3D моделирането и гейм-девелопъри. Те ще помогнат да направите от вашата игра едно професионално издание, независимо дали става въпрос за 2Д печат или 3D принтиране. Най-добре вижте видеото ТУК!

NecroVirus е първата игра, която в момента се разработва върху  BoardCraft платформата и представлява зомби-сървайвър-куест игра, като вашата цел ще бъде да оцелеете до края без да позволявате да ви превърнат в зомби! За ваше улеснение ще разполагате с оръжия, муниции, бензин и други материали, но трябва да ги ползвате много внимателно, защото са твърде ограничени. За да намерите още, ще трябва да претърсите сградите наоколо, но трябва добре да си пазите гърба!

 3D Принтиран Кадър от NecroVirus

Играта събира средства в кампания в Kickstarter и разбира се всичко което виждате е 3D принтирано!

Pocket-Tactics е другата игра, която искам да ви представя. Разработена е от Ill Goten Games и е направена така, че всеки с настолен принтер безпроблемно да може да си я принтира вкъщи. Всички файлове са свободни за сваляне от tingiverse.

 Безспорно предимството на Pocket-Tactics пред други игри е, че може да се побере буквално в джоба ти и можеш да играеш навсякъде, дори на улицата.

Това е стратегическа игра, която се играе с двама. Всеки избира своя собствена раса, като всяка раса има база и уникални единици със специални умения. Целта е тези единици да превземат базата на противника, като трябва да се движат по полетата, които играчите сами нареждат. Така всеки път бойното поле е различно. Броя на расите също се увеличава, тъй като всеки играч може да направи своя собствена раса! Проекта е напълно Open-Source!

3D Принтиран Кадър от Pocket-Tactics

Ill Goten Games имат вече един успешен проект в Kickstarter, това е Wayfarer. Играта е разработена върху Pocket-Tactics и се играе както със зар, така и с помощта на стандартно тесте карти, с които отключвате специалните умения на вашите единици. Повече за този проект можете да видите от ТОВА видео.

Най-новата им разработка, която все още не е готова, това е Cyvasse. Базирана е на романа „Песен за огън и лед“ на Р.Р.Мартин (Game of Thrones) и повече наподобява игра на шах.

Направата на настолна игра може да бъде не само забавление, но и много печеливш бизнес! Вижте ТАЗИ страница на Kickstarter, това са проекти с настолни игри, като повечето от тях са спечелили два-три пъти по-голямо от исканото финансиране! Някои дори 18 пъти! Обърнете внимание на процентите и общата събрана сума и си помислете добре на какво ви се играе!

Автор: Ростислав Славов

Етикети: 3D Принтиране;  Приложения ;  Стереолитография; Материали

No Comments

Post A Comment