3D Принтиран ракетен двигател

3D Принтиран ракетен двигател

Базираната в Лос Анджелис орбитална стартъп компания Relativity Space, изкарва на показ своя иновативен 3D Принтиран ракетен двигател – Aeon 1. Впечатляващото устройство се състои от само три 3D Принтирани части и е способно да достигне пълна мощност в рамките на милисекунди.

3D_rocket engine

От известно време се знае, че от компанията работят върху доста интригуващи проекти. Например през изминалия месец Октомври, от компанията обявиха разработката на най-голямата система за 3D Принтиране с метал –   Stargate.

Машината, която се състои от редица оборудвани с лазери, роботизирани ръце KUKA, е проектирана специално с цел изработка на мащабни ракетни компоненти с помощтта на методите за бързо прототипиране.

Все пак е доста по-различно да видиш реално видео на изработен 3D Принтиран двигател, който се тества. Сигурно е, че множеството инвеститори са съгласни с този факт.

3D Принтираният ракетен двигател Aeon 1 е впечатляващ поради редица причини. На първо място, иновативната му 3D Принтирана структура позволява опростяване в изработката, състояща се от три вместо от хиляди части, като повечето традиционни двигатели. Което от друга страна намалява и времето за производство до един месец, вместо шест.

3D_kuka

Както се гласи на интернет станицата на компанията ‘‘ Нашият процес редуцира броя на компонентни интерфейси, правейки възможна пълната автоматизация на процеса по-изработка‘‘.

Още повече от Relativity Space твърдят, че този 3D Принтиран ракетен двигател ще бъде важна част от намаляването на разходите при изстрелване. Като цяло целта на компанията е да намали разходите от ракетно изстрелване от 100 милиона долара, на 10 милиона в срок от четири години.

Както се вижда от видеото изглежда, че са на правилния път.

Самото видео е заснето в един от центровете на NASA в Мисисипи, където от компанията провеждат своите опити с 3D Принтирания Aeon 1 двигател. На своята интернет страница, те твърдят, че двигателя е тестван вече 70 пъти.

Гледайки към бъдещето Relativity Space дори има цели за 3D Принтиране на ракети и двигатели на Марс с помощтта на масивната си система за ринтиране на ракети и двигатели на Марс с помощтта на масивната си система за 3D Принтиране с метал –   Stargate. Дори двигателя Aeon 1 е проектиран с целта да се изработва на червената планета.

Като цяло изглежда, че от компанията са на правилния път да променят развитието на ракетната индустрия.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20171211-watch-relativity-space-test-fire-its-3d-printed-aeon-1-rocket-engineits-amazing.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии

No Comments

Post A Comment