3D Принтирани Ключове

3D Принтирани Ключове

Особено неприятно е когато човек си загуби ключовете. На всеки от нас се е случвало. Може ли технологията 3D принтиране да помгне. Оказва се,че може! През декември 2013 една малка фирма (KeyMe) започва точно такъв бизнес – сканира и запазва дигитални копия на ключовете на клиенти в облката, така че да са достъпни от всякъде. При загуба всеки може да си изтегли копие и да го напечата триизмерно. Така фирмата елиминира досадните ключари и спестява много нерви.

Има ли обаче и опасност при такъв тип услуга?! Свидетели сме всеки ден на хакерски кражби на лични данни, снимки и информация.  Могат ли дигиталните ни ключове да станат достояние на лица с не толкова легални намерения. Ако е толкова лесно за да си изкараме копие на ключа си, то и за тях може да е така.

Не само това, но фирмата предлагаща KeyMe публично информира, че може да направи универсални ключове са голяма част от бравите, които се произвеждат. Не е толкова трудно, при положение, че чертежите на тези брави са споделени в интернет простанството.

Вие преценете сами, до колко това представлява риск за сигурността на потребителите. Ние очакваме съвсем скоро да има национални и международни регулации за този тип дейности.

Етикети: 3D Принтиране3D CAD моделиране3D Модел; 3D сканиране;

No Comments

Post A Comment