3D Принтиране за решаване на ставни проблеми

3D Принтиране за решаване на ставни проблеми

Учени от Университета в Куинсланд използват технологиите за 3D Принтиране и крокодилски хрущяли, за да намерят нов начин за лечение на артрит и други ставни заболявания.

Главният ръководител на проекта, доктор Падраиг Страп, твърди, че ценни вещества от крокодилските хрущяли могат да помагат за развитието на костни тъкани и на сходни организми.

Заедно с екип от изследователи от университета, доктор Страп разработва иновативен процес, които ще използва тези вещества и ще ги прилага в увредени човешки организм с цел да им помогне.

scientists-use-crocodile-cartilage-3d-printing

‘‘Целта ни е да използваме метода за да помагаме на хората‘‘, заявява той.

Хрущялите нямат късмета на другите тъкани и не зарастват след увреждане. Поради тази причина екипът на доктор Падраиг цели да използва технологиите за 3D Принтиране в комбинация с веществата извлечени от крокодилските хрущяли, за да открие лечение за пациенти, които имат подобни травми.

‘‘ С технологиите за 3D Принтиране можем да бъдем много по-прецизни, което е ключово в един такъв процес‘‘, споделя доктор Страп.

‘‘ Това което целим е да открием пернаментно решение на подобни проблеми, за да може пациентите ни да се върнат към нормалния си ритъм на живот‘‘, добавя той.

Изследването на доктора е вдъхновено от поручване, проведено преди повече от десетилетие, което класифицира нивата на протеогликан в хрущялите на различни видове животни. Крокодилите са номер едно в списъка, поради големите си размери, които са показателни за високи нива на протеогликан.

scientists-use-crocodile-cartilage-3d-printing 2

scientists-use-crocodile-cartilage-3d-printing-3

Източник: http://www.3ders.org/articles/20180807-scientists-use-crocodile-cartilage-and-3d-printing-to-treat-joint-injuries-arthritis.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Иновации, Технологии на бъдещето

No Comments

Post A Comment