3D Принтиран конструктор за игра

3D Принтиран конструктор за игра

Блокчетата за игра може да не са толкова модерни и лъскави като роботите на батерии или видео игрите, но играта с тях помага на малките деца да развият опорно-двигателната система, координацията между зрението и движението на ръцете, креативността, нестандартното мислене, пространственото възприятие, социалните умения, както и вербалните и математически познания за по-късни етапи от тяхното развитие.

Вдъхновен от компютърната игра MineCraft, изобретателят Уил Петило иска да пренесе радостта от създаването на неща от конструктурни блокчета в реалния живот. „Защо няма физически блокчета, които да се подреждат с лекотата, която играта MineCraft позволява? Да ги държа в ръцете си и да споделям с приятели?“ се пита Петило.

Момчето от Орегон (САЩ) изобретява Bit-Blocks – конструктурни блокчета, всяка страна на които, може да се свърже със страна на друго блочке. Това означава, че всички страни трябва да са идентични и всяка от тях трябва да има както щифчета, така и дупки. Петило е нарисувал модела на едно блокче на хартия, след което чрез сгъване, образува хартиено кубче с нарисувани страни. С помощта на 3D Принтер прехвърля хартиения модел в компютърен 3D модел и е започнал да принтира прототипи. Въпреки че първоначалните прототипи не били с много високо качество, те дали на избретателя добра представа какво трябва да се промени, за да се усъвършенства продуктът и в каква насока трябва да се измени дизайна.

След като достигнал оптималния дизайн, благодарение на технологията Триизмерно Принтиране и Бързото Прототипиране, сега Уил Петило събира средства за инвестиране в машини за масово производство. Скоро Bit-Blocks трябва да се появи на пазара.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20131007-inventor-uses-3d-printing-to-design-and-create-bit-blocks.html

Етикети:3D Принтиране; Концептуална разработка ; FDM

No Comments

Post A Comment