Австралийския отдел на отбраната ще използва 3D Принтиране

Австралийския отдел на отбраната ще използва 3D Принтиране

От групата DST, част от Австралийския отдел на отбраната(DoD) са разработили програма за 3D Принтиране, чрез която ще поправят и оздравяват изтребители.

Технологията се използва за отбранителни нужди и увеличава оперативните способности на военните въздушни програми.

3Д_принтирани_самолетни_части

Възползване от местния опит

Австралийският DoD работи с индустриални партньори и Университета RMIT, Виктория, върху програмата за 3D Принтиране. Изследователя на отдела на отбраната, Кевин Уокър обеснява,

Поправката на вече съществуващи части, често е по-изгодния начин за запазване на самолетите във въздуха. В колаборация с RMIT и други индустриални партньори, ние сме разработили начин за ремонтиране на машините чрез технологиите за Бързо Прототипиране, най-вече тези в който участва лазер, който може да заличава корозия и пукнатини.

За сега технологията е използвана за поправката на стабилизиращия рул против завъртане, който вече е годен за полет. Следващия компонент по който се работи в момента е част от колесника на C-130J Hercules, турбовитлов военно-транспортен самолет.

Херкулес_3Д

Уокър продължава,

За настоящия компонент сме разработили, базирана на лазери облицоваща технология, която използва метал на прах, който ще е много по-издържлив на корозия и напукване от оригинала.

Отвеждане в небесата

 В Америка, технологиите за 3D Принтиране се използват за направата и поправката на много военни части. Във американския  военно-морски център във Флорида, технологиите са използвани за направата на заместител на оригинална част от самолет T-44 Пегасъс.

Такива центрове са част от плановете на Австралииският DoD за 3D Принтиране, по който работи DST групата заедно с Америка, Великобритания, Канада и Нова Зеландия.Уокър добавя,

Възможността такива части да се ремонтират с тези технологии, за кратко време, ще бъде в основата на по-нататъчно забързване на военните операции и програми.

3D Принтирането си проправя път из цялата аеро индустрия, пример за това е и най-новата титаниева част, направена за Boeing 787 от Norsk Titanium.

Източник: https://3dprintingindustry.com/news/australian-department-defence-develops-3d-printing-programme-fixing-frontline-aircraft-114739/

Етикети: 3D Принтиране,  3D Технология

No Comments

Post A Comment