3D Технологиите в помощ на суперколите

3D Технологиите в помощ на суперколите

От компанията Rimac Automobili наскоро са използвали 3D Технологиите, за изработката на кутиите за предните и задните светлини на прототипа на най-новата суперкола, Concept_One.

3D Принтирани от специален материал, в последствие частите се боядисват в черен цвят, използвайки специален процес за завършване.

kutiq_3d_printed

Специалният материал допринася за по-голяма здравина на детайлите, както и по-добра функционалност. Всяка кутия получава ръчно 58 висококачествени LED светлини. Всеки фар получава уникална система за вентилация, за да се подсигури прозрачността на материала.

rear-lamps-p5-1-7-1

Задните светлини се използват за редица цели, като по-добри аеродинамичност и охлаждане. Интегрирани тръби отвеждат въздуха през тях, до задната част на колата, където е повечето електроника. Аеродинамичните фарове се сливат с останалата част от тялото на колата, правейки Concept_One перфектно устроен при високи скорости.

rear-lamps-p5-1-7-v2

Headlights-v2

При 3D Принтирането, частите се изграждат от машините за 3D Печат при наличие на 3D CAD файлове. Това позволява бързо да се променят различни елементи от автомобила, докато не се постигне перфектната концепция. Дизайнерите и инжинерите най-вече оценяват 3D Технологиите, които им позволяват да обърнат гръб на конвенционалните методи, които вече приемат за повтарящи се и досадни.

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологиите, 3D CAD файлове

Източник:https://www.solidworks.com/sw/successes/customer-story.htm?record=Rimac-Automobili&id=6179

No Comments

Post A Comment