3D Принтирани четци за карти против кражби

3D Принтирани четци за карти против кражби

Собствениците на банкомати започват да използват 3D Принтирани четци за кредитни карти с цел предотвратяване на кражби на информация. Авторът на уеб сайта ,,Hackaday‘‘ Том Нарди, наскоро се натъква на подобен четец, като се заблуждава, че е устройство за източване на пари.

Скиминга на кредитни карти е често срещано в днешно време престъпление, при него измамниците използват специални устройства, които прикрепят към банкомата с цел кражба на данни. Доста често тези устройства са замаскирани и се сливат с външния вид на банкомата, правейки ги незабележими за ппростото око.

Точно поради тази причина потърпевшите от тези кражби не осъзнават, че са били ограбени докато не погледнат баланса на сметката си. А до тогава вече може да са ограбени със значителна сума.

Поради тази причина е важно винаги да бъдем нащрек.

Харди, който пише и блогове в своя уеб сайт бил повлиян от слуховете за подобни устройства и искал да се сдобие с такова. Все пак за човек като него подобни устройства трябва да са доста интригуващи.

Когато Нарди се натъква на 3D Принтиран четец за карти на банкомат , остава с впечатлението, че най-после е открил такова устройство, но въпреки опитите си да го откачи от банкомата, така и не успява.

3d-printed-atm-parts

Оказва се, че 3D Принтираният четец не е от устройствата, които обират хората – напротив излиза, че е точно обратното. Когато Том се свързва с собствениците на банкомата, той разбира, че ом се свързва с собствениците на банкомата, той разбира, че 3D Принтирания детайл е специално изработен, за да предодвратява подобни кражби на информация.

След като крадците на информация успяват да получат информация относно банкоматите в интернет пространството, те лесно успяват да изработят компоненти, които пасват идеално на външния вид на банкоматите.

Поради тази причина някои собственици на банкомати решават да прикрепят 3D Принтирани четци за кредитни карти. Това ще попречи на крадците, които няма как да разберат какъв е дизайна на тези устройства.

atm-parts-3d-printed

Нарди бил впечатлен от идеята, но се замислил, дали не би било по-оптимално да се създаде програма, която да генерира различни дизайни на 3D Принтирани четци за всеки банкомат.

Това би позволило на производителите на банкомати дори да сменят своите четци всеки ден, като по този начин крадците няма да имат шанс за изява.

Въпреки интересната идея, Том вижда проблем в нея: тъй като целта е да се предодврати използването на фалшиви четци за карти, поставянето на подобен компонент, който изглежда странно би било стряскащо за клиентите.

Той вижда две опции в такъв случай или клиентите ще бъдат прекалено подозрителни и няма да използват тези банкомати от съображения за сигурнст, или да свикнат с подобни детайли, ставайки по-податливи на измами.

Така възниква въпроса, това добра идея ли е? Отзвука е смесен.

Може би ако успеят да изработят 3D Принтирани компоненти с по-добър външен вид, без груби външни белези идеята би била доста по-успешна. При всички случаи идеята не е лоша.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20180103-could-a-custom-3d-printed-card-reader-thwart-fraudulent-credit-card-skimmers.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии,

No Comments

Post A Comment